Samogradnja avtodoma

Vse okoli samogradnje avtodoma in še kaj

Zgodba o najinem projektu

Na področju avtodomarstva imava že nekaj let izkušenj.Te sva začela nabirat leta 2004 s VW Transporterjem T2, letnik 1975 nepovišan. Velikost takega avtodoma je optimalna za dve manj zahtevni osebi za poletna pohajkovanja do enega ali maksimalno dveh mesecev. V ta namen sva ga prvotno tudi kupila. Ker so se najini plani o pohajkovanju tik pred odhodom spremenili in se je celotno potovanje nepredvidljivo podaljšalo, sva kmalu mogla ugotoviti da nama ne zadostuje samo mobilna postelja s kuhinjo, ker sva imela tudi pozimi potrebo po avtodomu.

 

Postalo je tesno in proti koncu leta 2006 sva kupila kombinirano vozilo Mercedes Benz 309 D letnik 1987, povišan in podaljšan, katerega sva predelala v avtodom. Pretekel je le kratek čas ko sva ugotovila da imava oba popotniško žilco in volje do vedno novih avantur. In vedno nove avanture so na koncu znesle celoletno bivanje v avtodomu. Zato se je pojavila potreba po še večjem. Mercedes nama je zvesto služil do konca leta 2008 in začelo se je iskanje vozila, katero nama bo dolgo služilo. Vedla sva natančno kakšne so najine zahteve in potrebe.

 

 Primerno vozilo sva  najprej iskala na slovenskem trgu. Prva in tudi najenostavnejša opcija bi bil fabriško izdelan avtodom s tlorisom po najini meri (obvezno garažni boks za kolesa in orodje, fiksna postelja in fiksna sedežna, ločen tuš, stojna višina in prostornost). Po zaključeni raziskavi trga sva prišla do zaključka da so nama takšna vozila zaenkrat še cenovno nedosegljiva.

Kot drugo opcijo sva iskala manjše tovorno vozilo (Iveco 35-10, 35-12) s hladilno komoro ali zaprtim kesonom, katero bi bilo osnova za predelavo. Tudi tukaj nisva našla nič ustreznega, saj je izbira pri nas v Sloveniji premajhna.

Tretja opcija, izhod v sili, tovorno vozilo do 7,5t (MB  814/817, Iveco 75 14,...), sva imela le peščico izbire in cene ali ohranjenost so bile neprimerne za izvedbo projekta.

 

 Tako sem se odločil nadaljevati iskanje primernega vozila v tujini. Na nemški internetni strani mobile.de sem našel zelo ugodno vozilo– tovornjak Mercedes Benz 814 s komoro predelan v spodoben avtodom. Takoj sva se odpravila na pot. Prispeva do Jesenic, pogledam email,»... ..., ...vozilo je žal prodano«. Smola. K sreči sva si pripravila nekaj več naslovov drugih zanimivih ponudnikov. Ko sva vozila začela gledati enega za drugim so bile ponudbe obupne. Odločila sva se, glede na to, da ko sva že v Nemčiji, da bova pač namenila nekaj več denarja kot sva imela namen in bova kupila nekaj solidnega. Gledala sva avtodome do 10.000 € in šla sva vse do Dortmunda,  pa je vsakemu nekaj manjkalo. Tukaj je padla odločitev, da se vrneva- če še kaj najdemo, kupimo, če ne, ostaneva pri tem kar imava.

 In tako sva našla tega, Iveco 49-12 intercooler z nadgradnjo proizvajalca avtodomov Niessmann & Bischoff model Clou Trend 570, ki je prvotno služil kot prodajno-predstavitveno vozilo nekega podjetja. Kupila sva ga pri Stuttgardu za tako vsoto kot sva prvotno bila pripravljena namenit za že narejen avtodom. Razen kuhinjskega pulta in pripadajoče viseče omarice je bil, kar se pohištva tiče, prazen. Imel pa je napeljano in urejeno plinsko in električno (12V in 220V) inštalacijo, katero sva morala potem še nekoliko dodelat za najine potrebe. Vgrajeno je bilo absorbcijski hladilnik (plin, 220 V in 12V), plinsko gretje, elektro centrala, stransko okno, tri strešna okna, vsa osvetljava, vhodna vrata, servisna vrata za plin in električna stopnica.

Za to vozilo sva prevozila približno 3300 km (SLO-D, po Nemčiji, in pot D-SLO) in porabila cca. en mesec časa.

 

Potem sva se lotila predelave prodajno-predstavitvenega vozila v specialno bivalno vozilo.Pravzaprav nisem niti prav vedel kaj naju čaka oz. sem na stvar preveč lahkomiselno gledal.