Samogradnja avtodoma

Vse okoli samogradnje avtodoma in še kaj

Sklepna misel samogradnje

Kot sem že omenil, sva kupila vozilo v Nemčiji ker primernega vozila za predelavo v Sloveniji nisva našla.

Po eni strani zagovarjam samogradnjo avtodoma, saj jo je mogoče narediti prav po svojih željah in potrebah. Hkrati si novinec na tem področju obogati znanje v različnih smereh. Možnost bo imel doživeti izkušnjo premišljenega dela, natančnosti, vztrajnosti, ustvarjalnosti, iznajdljivosti in na koncu užitek svojega truda. Tisti, ki bo vložil zares veliko truda, bo lahko izdelal bolj kakovosten avtodom kot jih ponuja komercialni trg. Tudi to, da je končni izdelek edinstven, neka vrsta umetnosti, nekaj posebnega, je lep občutek.

Iz drugega vidika zahteva samogradnja veliko časa in denarja. Mislim da se jo je potrebno lotiti z res temeljitim razlogom (posebne želje, hobi, preizkušnja,...). Sicer pa trg ponuja veliko izbiro iz vseh vidikov (postavitev, velikost, cena,...), tako da bo nekdo, ki potrebuje samo avtodom, skorajda gotovo našel kaj zase.

Rad bi še dodal, da je najina izkušnja takšna, da sva pri prvi in pri drugi samogradnji iz finančnega vidika pridobila avtodom cenovno ugodneje. Res pa je da so bile najine zahteve vedno manjše kakršne je ponujal trg. Pri prvem avtodomu domače izdelave ni bilo pomembno ne gretje, ne klima, ne hladilnik in ne čim novejše vozilo. Pomenila je streha nad glavo, postelja, kuhinja, tuš, tehnično zanesljiv in neopazen avtodom, ki je funkcijonalen in opremljen za dva. Takšnega sva si potem tudi naredila. Pri tem drugem sva bila že malo bolj zahtevna, saj sva si z leti nabrala izkušnje in sva vedela kaj nama resnično manjka. Iskala sva na prvem mestu prostornost in da bi bil bivalnik primeren za celoletno rabo. Želela sva si ločen garažni boks, ločeno kopalnico, fiksno dineto in fiksno posteljo, toplo vodo in gretje, in ravno dovolj velik da bi bilo vse to izvedljivo. Moram priznati da sva imela precej sreče da sva našla to vozilo.

Homologacijo sva opravila v Nemčiji. Prvo sva mogla opraviti pregled plinske inštalacije in plinotesnosti pri pooblaščenem prodajalcu in serviserju camping opreme in avtodomov. Takšnih je v Nemčiji mogoče najti skoraj za vsakim vogalom. Na kartonček so vpisali  na novo vgrajene plinske naprave (kuhalnik in bojler) ter preizkusili njihovo brezhibno delovanje. Potrdilo, ki sva ga prejela  je veljaven za dve leti. Na osnovi tega potrdila sva se lahko odpravila, brez termina in takoj, na tehnični pregled, kjer sva opravila homologacijo in dobila potrdilo o spremembi namembnosti vozila. S tem sva šla na občino in spremenila podatke v prometnem dovoljenju. V dveh dneh sva uredila vse brez zapletov.

Hvala  vsem forumašem, sosedovim, bližnjim in manj bližnjim, prijteljem in znancem, vsem prisotnim in prizadetim, tistim ki ste bili navdušeni  in tistim ki ste me imeli že polno glavo, da ste bili pripravljeni si vzet čas zame in mi prisluhnit, mi pomagat, mi svetovat, saj z vami sem imel možnost se naučiti nekaj novega, spoznati ljudi, razširiti krog poznanstev, dokončati kar sem začel, videti kje je moja meja sposobnosti, vztrajnosti, tolerance, volje,...

...hvala za vse kar sem lahko doživel v tem času. To me gradi, to mi veliko pomeni.

Glede na to, kakšne so bile moje izkušnje pri teji samogradnji, kaj je zahtevala in kaj sem pridobil, si do nadaljnega ne želim spuščati več v tak projekt. Mislim pa, da se bom nekega dne spet znajdel na forumu poln vprašanj...                                               ...ko se bom lotil tovornjaka.

Upam da lahko s tem prispevkom pripomorem k lažji odločitvi bodočemu avtodomarju in da bo lahko samograditelj ali avtodomar našel kaj uporabnega zase.